“Trešais zvans” – veltījums starptautiskajai teātra dienai

Tresais zvans

„Trešais zvans”

 

Sagaidot Starptautisko teātra dienu, Ikšķiles Kultūras biedrtība aicina teātra draugus uz jautru izrāžu kaleidoskopu „Trešais zvans” .

Starptautisko teātra dienu 1961.gadā iedibināja UNESCO Starptautiskais teātra institūts. Teātra cilvēki visā pasaulē to atzīmē katru gadu 27.martā. Viena no nozīmīgākajām teātra dienas tradīcijām ir izplatīt pasaulei Starptautiskā teātra institūta vēstījumu – teātris kā miera kultūra.

Teātra diena aicina dzīvi izspēlēt un svinēt. Teātris, dziesma un deja ir trīs lielākās latviešu tautas mīlestības un bagātības. Katru gadu martā jau labu brīdi pirms Starptautiskās teātra dienas Latvijas profesionālajos teātros, novados un pilsētās svin teātra svētkus, kas mums visiem nozīmē kopā pulcēšanos, rosina dažādas paaudzes meklēt kopēju pamatu, kopēju darbu. Teātris ir svarīgs tautai – cilvēki nāk uz teātri ar atvērtu sirdi un sagaida, ka ar viņiem runās no sirds. Šīs tradīcijas veicina izprastni par teātra mākslas vērtībām, ceļ teātra mākslas prestižu, veido mūsu idejiskos, ētiskos un estētiskos uzskatus, kā arī  nodrošina identitātes apziņas veidošanos, mīlestības, cieņas un piederības jūtas savam novadam un savai zemei.

Šogad, sagaidot Starptautisko teātra dienu Ikšķiles Kultūras biedrība aicina novada iedzīvotājus apmeklēt vairākas dzīvesprieka, emociju, smieklu un dažādu raibu notikumu piepildītas izrādes.

 

20.martā plkst. 19 00 Ikšķiles vidusskolas 12.klases veidotā izrāde

Kristiānas Štrāles komēdija „Kā Ziemeļmeitas brauca puisi lūkoties”  . Farss par pirmskāzu drudzi  kādas nenosakāmas Latvijas augstskolas kopmītnēs.

Izrādi veidojusi radošā grupa – režisors Oskars Kļava, komponists Aivars Millers, muzikālais iestudējums – Inguna Bērziņa, režisora palīdze – Zane Bēķe.

 

21.martā plkst. 12 00 mazajiem skatītājiem piedāvāsim

Armanda Ekšteta izrādi „Sunītis un  kaķīte”

Ieejas maksa LS 2,-

 

21.martā plkst. 16 00

Smieties un piedzīvot dažādus jautrus pārpratumus A.Čehova komēdijā „Koriste” aicinās piedzīvot Tukuma jauniešu teātris „Brīvā versija” . Režisors Ilgonis Škāns

Ieejas maksa LS 2,-

21.martā plkst. 19 00

Imants Vekmanis, Aīda Ozoliņa un Jānis Kirmuška garantē smieklus no sirds divu stundu garumā neparspējamā komēdijā „Mēs un mūsu sieva”

Ieejas maksa LS 4,-

Gaidīsim teātri mīlošus un atsaucīgus skatītājus!

 

Comments are closed.