5. jūlijā Ikšķilē notiks Daugavas svētki

Daugavas svētku afiša

„Daugavas svētki” 2014 programma

No 30. jūnija līdz 5. jūlijam Ikšķiles tautas namā būs skatāma gleznu izstādē „Mēs Daugavas krastā”, kurā būs redzami Ikšķiles un tuvāko novadu mākslinieku darbi.

5. jūlijā no plkst. 11:00 līdz 13:00 paredzētas sportiskas, izglītojošas un izklaidējošas aktivitātes. Ģimenēm un bērniem tiks dota iespēja piedalīties konkursā – stafetē „Daugava lieliem un maziem”. Aktivitātes norisināsies Daugavmalā, posmā no peldētavas līdz jaunbūvju kompleksam „Zaļās salas”. Stafete sastāvēs no vairākiem posmiem – viktorīnām, zīmēšanas, dziedāšanas un dažādām aktivitātēm.

5. jūlijā plkst. 20:00 svētku kulminācijā Ikšķiles estrādē notiks koncertuzvedums „Daugava – piestātnē Jānis Peters”. Uzvedums veltīts Jāņa Petera 75. dzimšanas dienai. Koncertā piedalās:

Diriģents Ints Teterovskis un kopkoris, Nacionālā teātra izrādes „Latgola.lv” aktieri – Pēteris Liepiņš, Dace Bonāte, Voldemārs Šoriņš, Indra Burkovska, Anna Klēvere, Daiga Gaismiņa, Evija Skulte, Gundars Grasbergs, Juris Hiršs, Artis Drozdovs – kā arī komponists Valdis Zilveris. Koncertu papildinās arī jauniešu tautas deju kolektīvs „Spole”, vadītāja Gundega Spūle un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Upe”, vadītājs Didzis Apsītis.

Pēc koncerta paredzēts Svētku gājiens no brīvdabas estrādes uz Daugavmalu, kur notiks kora un tautas sadziedāšanās diriģenta Inta Teterovska vadībā.

Informāciju sagatavoja:

Lelde Sāmite

Biedrības „Ikšķiles kultūras biedrība” vadītāja

Tālr. 26407782

e-pasts: leldesamite@inbox.lv

Vairāk informācijas: http://www.kulturasbiedriba.lv/

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.