Tērpu mākslinieces Larisas Braunas izstāde “Teātris” Ikšķiles Tautas namā

Tērpu mākslinieces Larisas Braunas izstāde "Teātris" Ikšķiles Tautas namā

Tērpu mākslinieces Larisas Braunas izstāde “Teātris” Ikšķiles Tautas namā

 

Tērpu māksliniece Larisa Brauna

1968.gadā beigusi Valsts Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu. Radoša, interesanta, savdabīga māksliniece.

Ilgus gadus bijusi Rīgas kinostudijas vadošā tērpu māksliniece. Veidojusi tērpus filmām „Rīgas jumpravas”, „Depresija”, „Zītaru dzimta”, „Svešais”, „Viss kārtībā”, „Dubultslazds”, „Spēle notiks tik un tā”, „Mirāža”, „Salavecīša personīgā dzīve”, „Ilgais ceļš kāpās”, „Gaidiet Džonu Graftonu”, „Atspulgs ūdenī”, „Pirmā vasara”. Visbiežāk strādājusi kopā ar režisoru Aloizu Brenču.

Veidojusi kostīmu skices daudzām teātra izrādēm gan Nacionālajā teātrī, gan Muzikālajā teātrī, teātros „Skatuve” un „Kabata”. Ļoti veiksmīga sadarbība veidojusies ar režisoru Valdi Lūriņu.

Scenārijos un lugās māksliniece izdzīvoja visu varoņu dzīvi, saprotot, ko katrs tēls jūt, ko dara un tikai tad zīmēja tērpu. Māksliniece uzskata, ka tā ir nežēlīga un gaistoša māksla. Paveiktais paliek tikai filmā, teātrī izrādi noraksta un tērpi aiziet nebūtībā.

Otra mākslinieces mīlestība ir tekstilmāksla. Izstādē apskatāms viņas veidotais gobelēns „Uz skatuves” un tekstilkolāžas „Putni”. Larisai Braunai patīk vērot spārnoto sabiedrību un vilkt paralēles ar cilvēku dzīvi.

Larisa šuj īpatnējā tehnoloģijā veidotas vestītes, kuras iecienījušas rīdzinieces. Tas ir atbalsts šodienas apstākļos.

Draugi un laikabiedri saka, ka Larisa ir puiciski sprigana, ekstravaganti pārdroša un koša ar tiešu valodu.

Comments are closed.